lørdag den 2. juni 2012

Definér "normalt"...

Her i Kina er der rigtig mange ting der bliver gjort en hel del anderledes end hjemme i DK, så jeg vil nu begynde en lille fakta-samling der skal give jer en idé om hvor besynderligt det engang imellem er...
- I Kina er det almindelig opfattelse at kold mad og vand både er dårligt for dit helbred og forhindrer kvinder i at blive gravide.
- Børn tisser overalt! Det er almindeligt at babyer har bukser på med hul i, så det er nemmere for dem bare at sætte sig når trangen kommer over dem. Desuden er jeg blevet helt tændt af på deres svømmehaller, for her er det normalt at børnene bare lige går op af bassinet og en halv meter hen til den rist der løber langs poolen, for at tisse.
- Det er fedt at være kridhvid, så man skal tjekke cremer i hoved og #¤@ for at være sikker på at de ikke indeholder afblegningsmiddel. Desuden render kineserne rundt med stofparaplyer, tørklæder omkring hovedet og handsker på for at undgå sollys.
- En hård seng, ikke ulig den jeg selv sover på, er hammergodt for dit stofskifte!
- Kinesere er rigtig dårlig til at lave og holde aftaler, derfor er standardsvaret på dine spørgsmål altid "Maybe!"
- De kører som en brækket arm og et kørekort er ikke noget man behøver at bestå nogen test for at få, hvis bare man kender den rigtige indenfor politiet.
- I forlængelse deraf... "The police is fake!"
- At spytte og snotte på jorden offentligt er bare A-OK! Jeg har ikke tal på hvor mange gange idylliske gåture bliver afbrudt af "HHAAAAARRKKKK - SPYT!!!!!"
- De pisser i huller i jorden... Og er de tvunget til offentlige toiletter, så stiller de sig op på sædet med deres beskidte sko, for at kunne bruge det som et hul i jorden. Ja, jeg synes hullet i jorden er hamrende uhygiejnisk, men de synes derimod det er klamt at skulle dele sæde med fremmede.
- Mao er the shit og hvad Mao siger er det eneste rigtige, også selvom denne mand har udtalt at krig skal bekæmpes med mere krig, så skal vi nok opnå verdensfred.

More to come...

1 kommentar:

  1. dejligt med kulturchock søde. Det er det fede når man rejser. Man tænker ihhh og åhh, hvorfor gør vi ikke sådan derhjemme, men lige så ofte tænker man: GODT vi ikke gør sådan derhjemme!!!

    SvarSlet