lørdag den 3. marts 2012

Baby, baby, baby, oooooooohh!

Jeg oplever for tiden en stor frustration over mit lærerjob, fordi den kinesiske afdelingsleder (Michelle), der skal sørge for at afstemme skema og vores valg af emne med resten af skolen, bare ikke fatter et hak. Vi har møde med en amerikansk lærerinde, Anna, hver uge og der diskuterer vi så emnet for den kommende uge... Eller det troede vi da i hvert fald at vi havde fået på plads, så det var i orden. Andet møde starter så med at den kinesiske koordinator-afdelingsleder-fidus fortæller os at lærerne egentligt gerne vil holde sig til en fuldstændig latterlig lærerbog, hvor det egentligt mest går på udenadslære. Det er fuldstændigt åndssvagt! Pointen med at vi er her er jo netop at sørge for at børnene ikke bare lærer en masse ord og fraser udenad uden egentligt at fatte betydningen af det de siger.
Dette forsøgte vi også at forklare Michelle sammen med Anna, men hun forstår bare ikke særligt meget engelsk. Hun forstod slet ikke at vi selv ville vælge emner, så vi slap for den udenadslære og monotone undervisning som bøgerne lægger op til. Vi fik forklaret os i meget små ord, så vi håbede at hun forstod, men alligevel så endte det i "Yes... No... Maybe. You can, eh, do the theme this week and then I will, eh, talk to the principal about it". Ja, det fik vi så hat ud af!
Derudover, så har vi netop lige fået besøg af en fra de tidligere hold som var ret overrasket over at vi havde så mange timer om ugen, for hun var da kun på skolen et par timer 4 dage om ugen. Vi er der så en hel del mere. Vi møder kl. 8.30 til 11.30 og så skal vi møde igen kl. 15 til 17 - det giver os 3 1/2 time midt i det hele hvor vi bare ikke har en fis at lave. Vi tager ofte hjem for at tage en lur eller bare for at stene, hvilket sgu er lidt trælst når vi hellere vil have tidligere fri og så få noget ud af dagen! Ydermere, så har hendes hold haft rigtig meget ferie (5 uger) og 7 uger til at rejse rundt i, men alligevel så var de tilbøjelige til at pjække. Det er så åbenbart gået lidt ud over os og det går vi sgu egentligt og har lidt ondt i røven over. Nu er planene så at vi er mega søde i et par uger mere og SÅ spørger vi lidt ind til forskelsbehandlingen.
Nå, men nu har vi weekend og den blev satme sparket godt i gang med en tur på restaurant og karaokebar med afdelingslederen og en håndfuld lærere. På restauranten skulle vi ud i noget der mindede lidt om fondue, men det var nærmest en grill i et hul i bordet. Vi fik så masser af kød og grøntsager og så var det bare om at stege løs. Jeg er ved at blive rimeligt okay til at spise med pinde, men der måtte jeg sgu melde pas, for der var ild og der var en masse der skulle vendes. Michelle prøvede at få gafler til os, men fandt hurtigt ud af at gafler var en by i Rusland, så de sørgede så fint for os ved at grille løs og fyre på vores tallerkner.
Dernæst skulle vi på K-TV, som er et ret famøst karaokested i Kina hvor man lejer sig ind i rum med eget karaokeanlæg. Kineserne er ret seriøse omkring karaoke, så de står gerne ganske ædru og synger, mens alle sidder og lytter koncentreret. Dette er dog ikke helt noget vi forstår, så vi fik smuglet nogle øl med ind og så fik Henrik og jeg ellers åbnet ballet med en fordrukken udgave af Justin Bieber's "baby". Vi skrålede og sang pissefalskt, hvorimod kineserne nærmest lige fandt en indre popstar frem og sang så flot at man troede det var løøøvn! Hold kæft hvor må vi have lignet nogle idioter, for de lærere der var med var simpelthen ved at flække af grin. Vi sang og dansede til at sveden dryppede... Det var så fedt at jeg nærmest ikke kan forklare det! Det skal opleves! Jeg kan aldrig mere nøjes med Singstar!!
Senere smuttede vi videre ud i natten, hvor vi da lige stødte på en letpåklædt dame der baksede en fuld mand ind i en taxa, så vi tænkte "Hun må sguda vide hvor man kan få nogle øl til musik!", så vi ender i en opgang med dæmpet lyserød belysning og julemænd på væggen. Julemanden har aldrig nogensinde gjort mig noget, så jeg proklamerer at jeg nu er 110% sikker på at dette bliver godt - It's approved by Santa! Vi kommer så op på en "klub" med en masse rum med karaokeanlæg, lidt a la K-TV, bare maaaaajet mere beskidt. Tre af os får sat sig i den klamme slidte sofa da en MEGET letpåklædt dame kommer forbi med en mandlig "gæst"... Vi fatter her at det muligvis er en stripklub/et bordel vi er kommet ind på! Vi får ret hurtigt benene på nakken, mens det pludselig giver mening at der ikke var promoverende belysning foran på bygningen og vi følte os alle taget bagi af julemanden!
Alt i alt var det en kanon aften og jeg glæder mig til mange flere fantastiske aftener!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar